ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολιτιστικος Συλλόγος Γερανίου

"Το Καμάρι"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συναυλία του Μιχάλη Τζουγανάκη, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερανίου «Το Καμάρι». Υπήρξε μεγάλη προσέλευση θεατών που ανταποκρίθηκαν με κέφι και εκδηλώσεις θαυμασμού στις υπέροχες μουσικές εκτελέσεις του σπουδαίου κρητικού καλλιτέχνη και των εξαίρετων συνεργατών του.

Ο καταξιωμένος δεξιοτέχνης του λαγούτου και εκφραστικός ερμηνευτής της κρητικής μουσικής, για άλλη μια φορά, επιβεβαίωσε τη φήμη που απολαμβάνει διεθνώς και ενθουσίασε το κοινό παρουσιάζοντας τις νέες του δημιουργίες και ένα απάνθισμα από παλιότερα τραγούδια του. Επίσης το κοινό χειροκρότησε έντονα τα παραδοσιακά τραγούδια που ερμήνευσε ο Μιχάλης Τζουγανάκης παρουσιάζοντάς τα μέσα από μια μοντέρνα αλλά γνήσια κρητική διάσταση. Θέλοντας μάλιστα να τιμήσει το Γεράνι ως τόπο καταγωγής της μητέρας του τραγούδησε με ιδιαίτερη συγκίνηση τη μαντινάδα:

Ποτέ να μην τσι λησμονάς τσι τόπους που σ’ ορίζα.

Δεν έχει αξία το δεντρί άμα δεν έχει ρίζα.

Ιδιαίτερα εντυπωσίασε και ο γιος του Μιχάλη, ο Αλέξανδρος Τζουγανάκης, που δείχνει να ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του με δικό του όμως χρώμα και ύφος.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερανίου ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Μιχάλη Τζουγανάκη, που μας βοήθησε να πραγματοποιήσουμε μια τόσο φιλόδοξη εκδήλωση και να επιβεβαιώσουμε για άλλη μια φορά τα δύο χαρακτηριστικά της επωνυμίας μας. Να συμβάλουμε, δηλαδή, σε μια πολιτιστική ανάταση της περιοχής μέσα από συλλογικές δράσεις που βασίζονται στην επικοινωνία, τη συμμετοχικότητα και την αλληλόδραση. Αναλάβαμε το ρίσκο της διοργάνωσης μια μόλις εβδομάδα νωρίτερα, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας οφείλεται επίσης στη συμμετοχή, την προθυμία και το ενδιαφέρον πολλών Γερανιωτών αλλά και φίλων του χωριού μας, που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε το μεγάλο μας χορηγό κ. Θεμιστοκλή Χαμογεωργάκη της ΡΙΘΥ GAS και τους χορηγούς μας, τους αδελφούς Νικολακάκη του supermarket ΦΑΙΣΤΟΣ Γερανίου, το Αρτοποιείο του Εμμ. Χαμογεωργάκη, το Στέλιο Μπικάκη του Café Κήπος, το πρατήριο καυσίμων του Σήφη Παπαδάκη, την επιχείρηση αγροεφοδίων και ζωοτροφών του Δημήτρη Καπετανάκη, το ασφαλιστικό γραφείο Safe Point και το Minibar. Ευχαριστούμε επίσης το Δήμο Ρεθύμνης για την παραχώρηση της εξέδρας, την οικογένεια Ευ. Θεοδωρουλάκη για την παραχώρηση του χώρου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρινέ και το κοσμικό κέντρο Gerani Palace για την παραχώρηση των καθισμάτων, την εταιρία VARMIN για την ηλεκτροδότηση, καθώς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΑΣΤΡΟ FM και ΡΑΔΙΟ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ για την επιτυχημένη προβολή της εκδήλωσης. Την όλη διοργάνωση υποστήριξαν ακόμη και ενίσχυσαν οικονομικά ο Γιώργος Α. Κλαψινός, ο Πέτρος Θ. Νικολακάκης, ο Δημήτρης Μ. Τσουπάκης, ο ασφαλιστής Γιάννης Μαρινάκης, ο Κώστας Στραϊτούρης, το καφενείο του Ευ. Βερνάδου, η ταβέρνα ΣΤΑΡΑΣ, το μεζεδοπωλείο ΟΙ ΠΟΛΙΘΙΑΝΟΙ, η ταβέρνα ΘΑΥΜΑΣΙΟ, το ξενοδοχείο Kamari Garden, το ζαχαροπλαστείο Η ΑΝΑΜΝΗΣΗ και το καφέ-ουζερί Ο ΜΕΡΑΚΛΗΣ. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές χωριανούς και φίλους μας που πρόθυμα αφιέρωσαν το χρόνο τους και μόχθησαν όλες αυτές τις ημέρες για να πραγματοποιηθεί η μεγάλη αυτή εκδήλωση, αλλά και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και διασκέδασαν μαζί μας.

Η επιτυχία της εκδήλωσης και η ανταπόκριση του κοινού αποτελεί κίνητρο για το Σύλλογό μας για να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο και θέληση για την επιδίωξη των σκοπών του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο