Εκδήλωση τιμής στο συγχωριανό μας Αρχηγό Γ.Ε.ΕΘ.Α. ΝΑΥΑΡΧΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΠΝ.

apostolakis1

IMG 5138

gtha apostolakis1

Εκδήλωση τιμής στο συγχωριανό μας Αρχηγό Γ.Ε.ΕΘ.Α.

ΝΑΥΑΡΧΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΠΝ.

Με μια εορταστική, συγκινητική, βαθιά ανθρώπινη και με πλήρη επισημότητα εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με όλους τους συλλογικούς φορείς του χωριού μας, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 το χωριό μας τίμησε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχο του Πολεμικού Ναυτικού Ευάγγελο Αποστολάκη.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του νέου κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Γερανίου που γέμισε από κόσμο, όπως και οι γύρω αίθουσες, η Τοπική Κοινότητα, ο Α.Ο. «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» και οι Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, αλλά και ο Δήμος Ρεθύμνης και η Μητρόπολη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, επέδωσαν τιμητικές πλακέτες και αναμνηστικά στον Αρχηγό, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη των συγχωριανών του για όσα έχει προσφέρει στην πατρίδα μας, καθώς και στην τοπική κοινωνία. Για τη ζωή, τη στρατιωτική και κοινωνική δράση και την αξία του Ναυάρχου μίλησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, κκ. Ευγένιος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης και άλλοι προσκεκλημένοι. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ Γιώργης Μαρινάκης, ο οποίος μίλησε για το Ρεθυμνιώτη και παλιό του συμμαθητή Ευάγγελο Αποστολάκη και εξήρε την προσωπικότητα, το ήθος και τις ικανότητες του Αρχηγού της Εθνικής μας Άμυνας. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επιστολή των φορέων της αδελφής κοινότητας Γερανίου Αμμοχώστου και η επιστολή του Διευθυντή του Ειδικού Γυμνασίου Χανίων, που ευχαρίστησε τον Αρχηγό για την υποστήριξη του στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών και των γονέων του σχολείου. Την εκδήλωση στόλισε με την υπέροχη μουσική του ο σπουδαίος λυράρης Βασίλης Σκουλάς με το συγκρότημά του, ενώ ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αποτελούμενο από άντρες χορευτές του Συλλόγου μας και του Λαογραφικού Ομίλου «Μινωίτες» συνεπήραν το κοινό με έναν υπέροχο χανιώτικο κι ένα ενθουσιώδη πεντοζάλη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος Γιώργος Μαρκαντώνης επέδωσε στον Αρχηγό μας την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου  μας. Ταυτόχρονα και σε εκτέλεση της από 7/7/2016 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ανακηρύχτηκε Επίτιμος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερανίου «το Καμάρι» επειδή:

1.                        Αποτελεί υπέρτατη τιμή για εμάς και όλους τους ανά την υφήλιο Γερανιώτες η επιλογή ενός συντοπίτη μας στη θέση ύψιστης ευθύνης της υπεράσπισης της Εθνικής μας Άμυνας.

2.                        Με τον τρόπο αυτό προσφέρουμε ένα ελάχιστο δείγμα της ευγνωμοσύνης μας για τις ευθύνες που έχει αναλάβει και του δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή μας στο έργο που επιτελεί στις αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες πορεύεται η πατρίδα μας.

3.                        Ο Ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, Γερανιώτης Ευάγγελος Αποστολάκης, αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα εξαίρετου δημόσιου βίου για όλους τους Γερανιώτες και ιδιαίτερα για τα παιδιά, τους νέους και τις νέες, που ο Σύλλογός μας έχει την ευθύνη της διαπαιδαγώγησης στη λαϊκή μας παράδοση και στην κοινοτική ζωή του χωριού μας.

Ο Αρχηγός συγκινημένος από την όλη διοργάνωση ευχαρίστησε τους φορείς του χωριού μας, που όλοι μαζί συνεργάστηκαν και ετοίμασαν μια άρτια και υψηλού επιπέδου εκδήλωση. Του ευχόμαστε ευψυχία και δύναμη στο βαρύ έργο που έχει αναλάβει και δηλώνουμε συμπαραστάτες και υποστηρικτές των προσπαθειών του.