Ο Ποσειδώνας Γερανιού είναι η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού που πρωταγωνιστεί στο Α' τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ Ρεθύμνου, το έτος ιδρύσεώς της, είναι το 1979 και συγκεκριμένα σ'ένα καφενείο του χωριού, βλέποντας πως στο χωριό υπάρχουν πολλά παιδιά, αποφάσισαν τότε μερικοί χωριανοί, συμπεριλαμβανομένου του ιερέα Αιδεσιμότατου Παπαργυρίου Νικόλαου, τον Νικολακάκη Μάρκο, τον Ανδρέα Μαραγκουδάκη κα, τη σύσταση του σωματείου, όπου τέσσερα χρόνια αργότερα, η ομάδα θα πρωταγωνιστεί στην Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ του τοπικού πρωταθλήματος. Επίσης, υπάρχει και η παιδική Ακαδημία, που είναι και η αυριανή ελπίδα όλων μας, με 35 παίχτες και δικό τους προπονητή. Ο Ποσειδώνας Γερανίου προπονείται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, το Βαρδινογιάννειο γήπεδο Γερανίου, με σύγχρονο χλοοτάπητα, κερκίδα για τους φιλάθλους, που όμως όλα τα παραπάνω δεν θα είχαν γίνει χωρίς τη βοήθεια της οικογένειας Βαρδινογιάννη, που είναι και πολύτιμος χορηγός της ομάδας.

Ύμνος του Ποσειδώνα

Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας του Γερανίου «Ποσειδώνας» και ιερέας του χωριού μας , ο πάτερ Νικόλας Παπαργυρίου, με πολλή αγάπη και μεράκι, δημιούργησε τον ύμνο της ομάδας σε στιχους δικούς του και μουσική του Άγγελου Σίμου του Ιωάννη.
Σας τον παραθέτουμε αυτούσιο και ευχόμαστε να τον χαρείται.
..08/05/2010

Στο Γεράνι λειτουργεί απο το 2006 σχολή εκμάθησης παραδοσιακών κρητικών χορών, υπο τη διεύθυνση του χοροδιδάσκαλου Γιώργου Μαρκαντώνη,μέλος του Αθηναϊκού συλλόγου <ΚΟΥΡΗΤΕΣ>. Μάθημα παραδίδεται δμία φορά την εβδομάδα, από Οκτώβριο εώς Ιούλιο και μπορούν να παρακολουθούν παιδιά ηλικίας από πέντε χρονών και άνω,όπως βέβαια και ενήλικες.Η διδασκαλία γίνεται ανά τμήματα, ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο των παιδιών. Τα παιδιά συμμετέχουν με ιδιαίτερη χαρά και η πρόοδός τους είναι εντυπωσιακή και εμφανής σε κάθε εκδήλωση.Με ιδιαίτερη όμως χαρά και υπερηφάνεια συμμετέχουν, τόσο τα παιδιά, όσο και ο δάσκαλός τους αφιλοκερδώς στο πρόγραμμα του οργανισμού People to People στη χώρα μας.

Αμερικανοί μαθητές γνωρίζουν την Κρήτη μέσω του Οργανισμού People to People.

Ο οργανισμός αυτός λειτουργεί από το 1961 και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές από όλη την Aμερική να έρθουν σε επαφή με τους υπόλοιπους λαούς του κόσμου, να τους γνωρίσουν και να δημιουργήσουν με αυτούς ισχυρούς δεσμούς φιλίας και την αρχή μιας εντελώς διαφορετικής αντιμετώπισης του «διαφορετικού», χτίζοντας τα θεμέλια για μια παγκόσμια ειρrήνη. Έτσι, μέχρι σrήμερα παιδιά, ηλικίας 12 έως 18 ετών, απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε όλο τον κόσμο, μέσω εθελοντικών, κοινωνικών και πολιτιστικών προγραμμάτων, συμμετέχοντας στον Οργανισμό "People to People». Κάθε χρόνο, 30.000 περίπου παιδιά «σαλπάρουν» από την Aμερική για αυτό το μαγικό ταξίδι και από τα 18000 διασκορπίζονται σε ολη την Ευρώπη, ενώ τα 4000 καταλήγουν στην Ελλάδα.

Στο Γεράνι τα παιδία έχουν την ευκαιρία να μάθουν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από το χοροδιδάσκαλο Γιώργο Μαρκαντώνη και το σημαντικότερο να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά του χωριού, να γνωριστούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας, μιας φιλίας που διαρκεί και μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών, όπως υποστηρίζει και n αντιπρόσωπος του οργανισμού, κ. Νίκη Μπακοπούλου. «Τα παιδιά γνωρί ζονται μεταξύ τους, περνάνε καλό καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος, μαθαίνουν για την Κρήτη και τα έθιμά της και δημιουργούν έτσι ισχυρούς δεσμούς με αυτόν τον τόπο. Ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τα παιδιά κρατάνε επαφή μέσω Διαδικτύου. Με αυτόν τον τρόπο, ίσως αυτά τα παιδιά αποτελέσουν αργότερα τους μελλοντικούς πελάτες και ίσως επενδυτές της Ελλάδας, καθώς θα έχουν αποκομίσει τόσο θετικές εντυπώσεις και αγαπημένες αναμνήσεις . «Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να μαθαίνουν τα παιδιά την παράδοση του τόπου μας. Αυτό που γίνεται έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά του χωριού να μιλάνε αγγλικά, να εκτιμάνε όλα αυτό που έχουν μάθει και να ζητούν την επικοινωνία. Ενώ από την άλλη μεριά τα Αμερικανόπουλα θέλουν και ζητούν να μάθουν την ελληνική γλώσσα, ενώ δημιουργούνται ισχυροί δεσμοί φιλίας , συμπληρώνει ο κ. Μαρκαντώνης.