ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέλοντας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη των συγχωριανών μας και συμμετέχοντας στο πένθος των οικογενειών που έχασαν πρόσφατα κάποια αγαπημένα τους πρόσωπα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει φέτος το καθιερωμένο έθιμο της καμήλας την Καθαρή Δευτέρα.

Πιστοί όμως στην παράδοση, που θέλει τους χωριανούς μας και τους φίλους του χωριού μας να συγκεντρώνονται για τις θρησκευτικές και λαϊκές γιορτές, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια σειρά από εθιμικές αλλά και πρωτότυπες αποκριάτικες δράσεις:

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ:
Το βράδυ της Πέμπτης 3 Μαρτίου θα ανάψουμε τη φωτιά για να τσικνίσουμε όλοι μαζί στην αυλή της αίθουσας του Συλλόγου μας.

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ:
Μετά τον εκκλησιασμό της Κυριακής των Απόκρεω, στις 6 Μαρτίου μικροί και μεγάλοι θα συγκεντρωθούμε στην αυλή του Άη-Γιώργη για να ξεκινήσουμε μια πρωτότυπη και διασκεδαστική εξερεύνηση, που θα μας βοηθήσει να ταξιδέψουμε στο χτες και το σήμερα του χωριού μας και να γνωρίσουμε τους ανθρώπους του.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΧΑΡΤΑΕΤΩΝ:
Την Καθαρή Δευτέρα στην ανοιξιάτικη φύση θα δείξουμε στα παιδιά μας «πώς ταξιδεύουν τα όνειρα». Θα κατασκευάσουμε και θα «ζυγιάσουμε» τους χαρταετούς μας, θα τους αμολήσουμε στον άνεμο και όλοι μαζί δίπλα στο κύμα, στο Καμάρι, θα γευτούμε τις σαρακοστιανές λιχουδιές, που θα ετοιμάσουν τα μέλη και οι εθελοντές του Συλλόγου